Trailerladen

TRAILERLADEN

 

Trailerladen is iets onnatuurlijks voor een paard, immers zijn het prairie en vluchtdieren. Echter in de trailer staan ze opgesloten in een kleine ruimte, met weinig zicht en geen mogelijkheid om te vluchten. Zodoende is het belangrijk dat wij de paarden middels training leren dat de trailer een veilige ruimte is zodat ze op een prettige manier vervoerd kunnen worden.

De beginselen van het trailerladen heeft Esther via Eddy Modde geleerd, deze methode is afgeleid van Parelli. Inmiddels, na het trainen en laden van tig paarden, heeft ze hier haar eigen draai aan gegeven. Het uiteindelijke doel is een paard die ontspannen (en zelfstandig) de trailer op loopt.

Dus ervaart u problemen tijdens het trailerladen van uw paard of wilt u graag uw onervaren paard een gedegen  basis meegeven? Schroom dan niet om contact op te nemen, Esther heeft immers al vele paarden geholpen naar onstpannen ritten in de trailer.

Gemiddeld genomen zijn er drie trainingen nodig om voor zowel paard als eigenaar deze methode eigen te maken (uiteraard afhankelijk van de ernst van het probleem).